dijous, 22 de juliol del 2010

Cinquena etapa: Venècia - Roma

Distància: 626km.
Roma,què dir de Roma?? Bueno per a començar,que el trànsit és caòtic.Ja mos havien avisat i a més, és sabut per tothom però, en directe, encara és pitjor. Només arribar ja mos se va tirar una motet damunt. Segons ell,havia vist l'intermitent però no sabia si voliem girar,( pos a vore per a què és l'intermitent!). Bueno arribem a l'hotel Torre Rossa Park,aparquem les motos i entrem al super hall. Mos donen les claus,després que el recepcionista estés tres hores per a teclejar les dades a l'ordinador i ens expliquen com accedir a les habitacions. Havies de travessar un jardí moníssim i al final hi havia 4 edificis que era on estaven les habitacions. Aquests edificis,com les habitacions, no estaven gaire cuidats: una màquina de begudes i snacks que es tragava les monedes i no et donava l'aigua,el terra no estava net,els passadissos claustrofòbics,les habitacions cutres i poc polides...
Com que ja eren les 7 i algo, vam decidir que sopariem al restaurant de l'hotel,que feia bona pinta, i al matí ja empendriem la visita a Roma. Així que ens vam dutxar i cap a les 8 i algo vam baixar a la terrassa on estava el restaurant,( 5 taules,no us penseu!) El noi del restaurant ens va dir que ens esperessim uns 20 minutets així que vam pendre algo a l'altra terrassa del costat i quan va estar la taula,vam seure.Abans de seure vam mirar la carta i vam veure que a les 22 tancaven la cuina però bueno, encara eren les 9,anavem bé de temps!
Vam demanar el beure i al cap d'un momentet els plats. Van tardar una mica a servir-mos els segons però bueno xarrant xarrant... I de cop,sense natros demanar-ho,ens trauen el conte.Natros mos mirem uns als altres com volen dir:qui ha demanat el conte?. Vam cridar al cambrer i li vam dir que no voliem el conte,que voliem postre.Ell ens diu que no perquè a les 22 tancaven la cuina. Ens vam enfadar molt perquè al costat nostre s'havia assegut una taula a les 10 menos 10 i els ho estaven servint tot! Total que vam anar a queixar-nos a recepció, perquè en italià no mos aclariem,i la noia ens diu que els de la taula del costat eren la directora de l'hotel en uns amics. Encara més enfadats,demanem un full de suggeriments. Suposo que la noia es pensava que voliem un de reclamacions i ens va dir que ja parlaria en els del restaurant al matí. Així ho vam deixar perquè ja no vam voler remoure més.
Total que ja veieu: L'hotel un desastre en tracte i en instal.lacions,no el recomano a ningú!

Bueno desprès d'aquest rollo d'introducció passo ja explicar com és Roma.
El primer matí el vam passar al Vaticà. Vam contractar guia,(exel.lent,per cert), i cap a dins.
Hi havia coses molt boniques però era tanta la gent que hi havia,que era impossible disfrutar alguna cosa.Quan portavem una hora ja només pensava en sortir d'allí!
Quan vam sortir del Vaticà vam anar a comparar el Roma Pass, una espècie de targeta que et dona moltes avantatges. Per a mi,no són tantes com diuen. Va molt bé per a no fer cues però per al demés no crec que surti molt a conte,a no ser que vulguis entrar a tots els museus!! En teoria també va molt bé perquè no pagues al bus,però com ja he dit anteriorment, és que no el paga ningú!Jo crec que a natros no mos va anar bé així que si heu d'anar feu plans abans,mireu el que entra i el que no i valoreu si val la pena.
També ens vam comprar el bono de 2 dies per al bus turístic i la veritat,és el que més vam utilitzar. Mapa en mà i a la parada que ens venia bé baixavem, miravem i a tornar-hi: Fontana de Trevi, Boca de la Verità, colisseu....i així tota Roma!
Tota Roma té monuments espectaculars però en conjunt no li vaig trobar gens d'harmonia. Les dos uniques coses que em farien tornar a Roma son la Fontana de Trevi que és espectacular! I la plaça Navona per l'ambient que hi ha.
Pel que fa al menjar, menys el primer dia, la resta dels dies molt bé. La guia del Vaticà ens va recomanar que busquessim tratories, perquè és on mengen els romans i així ho vam fer. En vam trobar una allí a Sant Pedro i les 2 nits vam sopar al mateix lloc.Molt bé,la recomano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada