diumenge, 10 de juliol del 2011

2a etapa: Clermont Ferrand-Cheverny-Chambord-Blois

Distància: 312km.
El matí s'ha despertat gris i plujós. A les 8.45,desprès d'equipar la moto, i natros, per a l'aigua hem sortit de Clermont. Hem estrenat,per fi, el tratges d'aigua:funcionen!!
El dia no pareixia que anés a millorar però al cap dues hores aproximadament, s'han anat obrint clarianes i el temps, ha deixat pas a una olor de bosc en temps de rovelló i una fresqueta que encantava. El paissatge del Loira, boscos,camps de girasols,bales de palla,pobles de conte...res ha d'envenjar al del passat viatge a la Toscana.
La primera parada obligada del dia ha estat le Chateau de Cheverny, on Hergé es va inspirar per a les seves històries de Tintin. Els jardins inmensos i perfectament cuidats. L'edifici, en perfecte estat i els interiors molt ben conservats, respectant el mobiliari de l'època.
Al baixar l'escalinata de la sortida del castell,hi ha un saló de té-restaurant
(fast food gourmand), tant encantador com el propi castell. Evidentment, allí hem dinat contemplant la majestuositat dels arbres que envolten els jardins.
D'allí hem sortit cap a Le Chateau de Chambord. Com a construcció impressiona més que l'anterior, però els jardins i la conservació en general de l'edifici,no té res a veure amb Chaverny. Anavem en l'idea del que haviem vist en fotografies i reportatges, ( castell preciós,jardins verds...), però en arribar la realitat ha estat una altra,façana abandonada i la gespa dels jardins esgrogueïda.
Desprès ja hem sortit cap a Blois on ens hem instal.lat a l'hotel. Dutxats i arreglats hem sortit cap al centre de Blois per veure el seu castell i sopar en una acollidora terrassa a la mateixa plaça del castell. Un dia redó!!
Hotel Balladins Blois: Suficient.

3 comentaris:

  1. Les esplicacións están molt bé, pero podrieu ficar alguna foto. JF.

    ResponElimina
  2. Ai xiquets en lo malament que van aq wifis estaria 3h per penjar una foto!! Ja les veureu quan tornem!!

    ResponElimina