dilluns, 28 de juliol del 2014

Un passeig per la Provença

Divendres 25 de juliol.

Al matí ens hem llevat amb el dia una mica tapat, tal i com marcava la predicció, però a les 7.15 estavem a punt per arrencar cap a Aix en Provence. Abans d'arribar a Tarragona ja hem fet la primera parada tècnica per equipar-nos per a l'aigua, ja que anavem directe a la negror del cel. La pluja s'ha fet esperar una mica però al final ha caigut. Hem fet una horeta bona amb aigua però, com ja estava previst, no ens ha sorprès. A mig matí la temperatura ha augmentat i l'equip anterior ja no era necessari així que, segona parada tècnica.
A les 16h hem arribat al nostre destí. Ens hem instal.lat a l'hotel Escale Occitane i, ja de visita per la ciutat.
Hem deixat la moto al centre del Cours Mirabeau, que és l'avinguda que parteix lo nou i lo vell, ja que està construïda sobre l'antigua  muralla de la ciutat ( se nota que hem passat per l'oficina de turisme abans, eh? Jje)
Si sou amants de l'art, la Provença és el lloc ideal per a vosaltres. Per tota la comarca hi ha tocs de pintors coneguts que van passar, nèixer, viure o morir per allí. Aix, concretament, està centrada en Paul Cézanne ja que va nèixer i morir allí.
El centre històric és un entramat de carrers i places plens de cases, edificis antics, botigues,bars, restaurants, bistrots i ... gent !!! Aquesta, però, fins que ha caigut la gran cortina d'aigua! Tothom ha desaparegut i  s'ha refugiat on ha pogut perque els barets son minúsculs i la meitat sense cobrir. Nosaltres estàvem sopant, divinament, al Petit Bistrot ( Place des Augustins), i l'aigua ha augmentat l'encant del lloc. 
Desprès de la refrescada, cap a l'hotel i demà més! ( www.aixenprovencetourism.com/es )

Ulldecona-Aix en Provence 683km

Aix En Provence


Dissabte 26 de juliol 2014

Al matí hem sortit de l'hotel en direcció l' Abbaye de Senanque. Hem optat per una carretera de muntanya molt bonica però també molt boirosa. Hem anat uns quants quilòmetres sense poder veure gran cosa però, hem gaudit igualment de l'olor a humit i a espígol, sobretot, al passar per una destileria d'aquesta planta. Al cap d'una estona ha sortit el sol i hem pogut veure Murs. És un poble bastant petit, uns 400 habitants aproximadament, però està construit sobre una muntanya i les cases i carrers son fets de pedra. D'allí ja hem fet cap a l'Abbaye. Lloc bastant turístic però molt agradable ja que no vam trobar massa aglomeració de gent. L'abadia està molt ben conservada i envoltada de camps d'espígol que li donen un color lila molt vistós! ( http://www.senanque.fr/ )
En acabar ens hem dirigit a Gordes.També és un poble penjat a la muntanya i molt visitat però no és agobiant fer la volteta. Els carrers estrets, empinats i adoquinats amaguen racons,terrasses,cases i botigues encantadores. Allí ens hem refrescat amb un típic sirope i hem reprès la marxa cap a Saint Rémy.  Allí ens hem trobat un poble molt tranquil i acollidor. Ens hem endinsat pels carrers i hem trobat una fira de vi i artesania que donava molt ambient.
Per acabar el dia,ja només ens quedava les Baux i Arles així que tornem a pujar a la moto i ens dirigim cap allà.Al passar per  Les Baux feia molta calor i el poble estava a rebentar de cotxes,gent, busos...així que hem decidit tirar cap a Arles. Allí, després d'una agraïda dutxa, hem sortit a passejar pel poble, conegut a part de per tota la seva història, gràcies a pintors impressionistes com Van Gogh. Allí el pintor hi va viure un temps i va pintar molts punts de la ciutat que encara sobreviuen.
El poble està dominat per l'amfiteatre ( arenes) i el teatre romà però llevat d'això, no és un poble gaire animat. No hi havia quasibé ningú i, tot i ser un poble agradable no desperta cap encant. Té molts ateliers i tallers d'artistes però li falta, segons la nostra opinió, un aire bohèmi que no han explotat. (Turisme Arles)
I fins aquí la nostra breu estada per la Provença, demà cap a casa un altre cop. 

Aix-en Provence-Murs- Abbaye de Senanque-Saint Remy-Les Baux Arles : 160Km



 
La Provença






Diumenge 27 de juliol de 2014

Al matí ens hem llevat i hem decidit que a la baixada ens desviarem per Andorra. Per fer-ho baixem per autopista fins a Perpinyà, aproximadament, i allí agafem carreteres que van creuant la Catalunya Nord fins que arribem a Andorra entrant pel Pas de la Casa. Aquestes carreteres et permeten veure altres pobles i fas una ruta més distreta i fresca ( que en moto, a l'estiu, s'agraeix).
I d'Andorra cap a casa i fi de la passejada!

Arlés- Andorra-Ulldecona: 696 Km










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada